“Începând din luna iunie, românii pot călători din nou spre ţări precum Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Ungaria şi alte state europene unde răspândirea pandemiei a încetinit (...) Vola.ro a înregistrat o creştere cu 100% a rezervărilor de zboruri din şi spre Europa, şi cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai. interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai. Durata medie a călătoriilor efectuate de români tinde să se stabilizeze spre 10 zile”, se arată în analiza agenţiei de turism online - Vola.ro.

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat în iunie de la Vola.ro a costat şase euro, pe ruta Dortmund - Bucureşti, în timp ce o medie a preţurilor pentru top zece destinaţii pentru care românii au achiziţionat bilete în această perioadă a fost de 163 euro pentru un bilet dus-întors, comparativ cu 181 euro în acelaşi interval de timp în 2019, o scădere de aproape 10%.

"Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele trei săptămâni au fost pentru zboruri doar dus, primii români care s-au grăbit să cumpere biletele pe primele zboruri disponibile, fiind cei care se întorc la muncă în străinătate", apreciază sursa citată.

În lunile martie, aprilie şi mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100%. Pe măsură ce statele europene şi-au relaxat măsurile de izolare şi distanţare socială, românii au început să rezerve şi călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile.

În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 şi 15 zile.

Pe de o parte, căutările pentru bilete de avion spre şi dinspre Londra conduc în topul intereselor românilor în ultima lună, urmate de Belgia, deşi zborurile spre acesta destinaţii nu au fost încă reluate. Pe de altă parte, vestea că se reiau zborurile spre Italia şi Franţa a venit foarte bine pentru toţi cei care căutau bilete spre oraşe precum Roma, Milano sau Paris, numărul de căutări din ultima perioada reflectând un interes crescut pentru aceste destinaţii.

"Momentan preţurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum şi al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici şi conjuncturale, cuprinse între 5 şi 10% faţă de preţul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va creşte numărul de zboruri şi pe măsură ce vom avea liber la călătorii şi spre alte ţări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie şi Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra preţurilor biletelor de avion. Întrucât planează nenumărate nelămuriri cu privire la vacanţele din lunile următoare, ne-am propus să publicăm tot timpul informaţiile oficiale în legătură cu restricţiile de călătorie existente şi să oferim clienţilor centralizări şi actualizări permanente pentru a îi sprijini în luarea deciziilor de călătorie", a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Vola.ro a fost desemnată în 2019 drept 'cea mai de încredere şi cea mai recomandată agenţie de turism online din România', conform unui studiu Mercury Research, iar în 2018 compania a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de 2017.