Potrivit unui comunicat remis marţi, Blue Air operează următoarele zboruri: de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti către Bruxelles, Florenţa, Milano Malpensa, Napoli, Liverpool, Londra Luton, Malaga, Valencia şi Palma de Mallorca, din Bacău către Bruxelles, Bergamo, Roma, Torino, Londra Luton şi din Iaşi către Bruxelles, Torino, Londra Luton.

Pe de altă parte, Blue Air anunţă că, o dată cu avansarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii IT, facilităţile de replanificare zboruri, verificare zboruri şi check-in online sunt din nou disponibile şi complet funcţionale.

Astfel, tuturor pasagerilor care au cumpărat bilete direct de pe site-ul Blue Air şi care au fost afectaţi de anulările determinate de starea de urgenţă şi apoi de restricţiile anunţate săptămânal în cursul ultimelor săptămâni de stare de alertă, le-au fost rambursate integral sumele aferente biletelor de avion achiziţionate, prin transferarea acestora în portofelul virtual Blue Wallet. Pasagerii care au cumpărat bilete de pe site-ul Blue Air pot accesa aceste fonduri pentru achiziţionarea de bilete şi servicii Blue Air începând de marţi”, se precizează în comunicatul companiei.

În prezent, această facilitate este disponibilă pentru cumpărarea unor bilete cu valoare egală sau mai mică decât valoarea zborurilor anulate, plăţile mixte din portofelul electronic şi card urmând să fie posibile începând cu data de 10 iulie.

Pentru pasagerii care au cumpărat bilete de la agenţiile partenere, aceştia vor putea vizualiza şi utiliza sumele transferate în portofelul electronic începând cu data de 15 iulie în funcţie de rapiditatea cu care aceste agenţii vor integra sistemele Blue Air, potrivit comunicatului.