Directorul general adjunct şi directorul financiar de la Air Canada, Michael Rousseau îi va succeda în funcţie lui Călin Rovinescu, care este cel mai puternic executiv român din industria aviaţiei.

"M-am bucurat de o relaţie unică şi foarte specială cu Air Canada timp de peste trei decenii. Mai mult decât orice altceva în cariera mea, sunt foarte mândru de transformarea companiei în ultimii 12 ani în care am făcut din Air Canada una din cele mai mari companii aeriene ale lumii şi un campion global pentru Canada", a declarat Călin Rovinescu, potrivit Agerpres.

Născut la Bucureşti în 1955, Rovinescu a emigrat în Canada împreună cu familia în 1961 și, ulterior, a început să lucreze la Air Canada ca avocat.

A fost numit la conducerea Air Canada în luna aprilie 2009, după ce înainte a fost vicepreşedinte pentru corporate development and strategy şi director de restructurare la Air Canada.

În 2016, Călin Rovinescu, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica din Bucureşti, pentru contribuţiile la progresul industriei transportului aerian şi la "excelenţa guvernanţei corporatiste".