Investigatia se refera la o posibila intelegere intre companii de a participa la procedurile de achizitie publica analizate fara a se concura intre ele, in vederea adjudecarii prin rotatie a contractelor de furnizare a serviciilor de intretinere curenta pe timp de iarna a drumurilor nationale si autostrazilor.

Reprezentantii autoritatii de concurenta spun ca CNAIR nu este anchetata in acest caz.

”In cadrul acestei investigatii, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Diferit, Athos Com, Ritorsa Trans si Selina, iar documentele ridicate se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie”, arata comunicatul autoritatii.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor”, precizeaza reprezentantii Consiliului Concurentei.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.