Astfel ca in medie anul trecut au aterizat zilnic 105 avioane pe cel mai mare aeroport din tara, Henri Coanda, in timp ce in Gara de Nord au intrat in medie 103 trenuri zilnic.

Si la trafic aeroportul din Otopeni a batut Gara de Nord. Aproape 5,1 milioane de pasageri s-au inregistrat pe cel mai mare aeroport din tara anul trecut, in timp ce numarul calatorilor transportati din si inspre Gara de Nord a fost de 3,6 milioane de persoane, potrivit datelor transmise de oficialii aeroportului si ai CFR Calatori. Situatia era alta insa in urma cu 12 ani.

In 1999 trenurile care ieseau sau intrau in Gara de Nord transportau 6,3 milioane de persoane fata de doar 1,6 milioane de pasageri pe care ii avea aeroportul din Otopeni. In acel an doar 38 de avioane decolau si acelasi numar de avioane aterizau pe aeroport. Date oficiale cu privire la numarul de trenuri care plecau sau soseau in Gara de Nord nu exista, insa estimarile indica peste 120 de trenuri zilnic.

Romanii calatoresc mai mult in strainatate atat in interes de munca, de afaceri, dar si de vacante. Aproape 88% din traficul de pasageri de pe aeroportul Otopeni este generat de calatoriile in strainatate, potrivit oficialilor aeroportului.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.