Potrivit sursei citate, acţiunea de control vizează activitatea din acest an şi are următoarele obiective: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul Tarom, privind operarea aeronavelor din flota companiei, precum şi a modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la Tarom.

"Am dispus de urgenţă efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul şi să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituţiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi", a declarat Viorica Dăncilă.

Fosta directoare a companiei Tarom a dezvăluit joi că şi-a pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să îl înfrunte pe ministrul demis al Transporturilor, care i-a cerut un lucru de nepermis şi fără precedent.

Mai exact, să inventeze probleme tehnice şi să țina la sol mai multe curse interne, ca să boicoteze astfel moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie. Într-o postare pe Facebook, Răzvan Cuc, spune despre Madalina Mezei că minte.

Fosta directoare de la Tarom Mădălina Mezei a declarat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut ca în ziua moţiunii de cenzură să țină la sol mai multe aeronave.

Vreau doar să confirm acest lucru. Este adevărat. Mi-a cerut să țin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moțiune, să inventez probleme tehnice”, a spus Mădălina Mezei, pentru Stirile ProTV.

Imediat, pe Facebook, ministrul demis Razavn Cuc a comentat: „Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume.Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.”

“Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al Tarom nu se compară cu cea de şef de reprezentanţă de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită. În consecinţă, doamna Mezei, întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol”, a mai spus Răzvan Cuc.

Printre avioane, ar fi fost vorba despre cursele de la Iaşi, Timişoara şi Cluj, potrivit declaraţiei premierului desemnat Ludovic Orban. Acesta a mai spus că aceste curse ar fi adus la Bucureşti, pentru moţiunea de cenzură, peste 20 de parlamentari din opoziţie.

Consiliul de Administrație al Tarom a decis marți seara revocarea Mădălinei Mezei din funcția de CEO al companiei, după ce aceasta a fost numită în funcție în luna iunie.

Mădălina Mezei a declarat că va ataca în instanţă decizia pe care o consideră ilegală şi abuzivă.