Sindicalistii de la metrou au protestat mai bine de o ora in fata Guvernului, dupa ce au venit in mars de la Ministerul Transporturilor.  Liderii protestatarilor au inaintat documentele cu revendicarile sindicalistilor de la metrou atat reprezentantilor Guvernului, cat si conducerii PSD. 

Protestul, inceput la ora 12.30, in fata Ministerului Transporturilor, s-a incheiat in jurul orei 16.00, fara a fi inregistrate incidente. 

La miting au participat aproape doua mii de sindicalisti de la metrou, acestia plecand in mars spre Piata Victoriei in jurul orei 14.00. In timpul protestului, o delegatie a sindicalistilor a intrat in sediul MT pentru a depune un memoriu cu revendicarile lor, acesta fiind preluat de un consilier al ministrului Relu Fenechiu. 

Protestatarii au scandat "Jos, jos, jos guvernul mincinos" si au afisat bannere pe care au scris "Nu ne-a omorat Basescu ... Ne omoara Antonescu, el si doctorul Oprescu", "Azi mandria Romaniei, maine sluga Primariei", "Radu Aurel - fost director de cantina conduce azi Metroul sustinut de liderii Vanghelie si Bejenariu", "La metrou e pe avarii numai fondul de salarii", "Ponta azi propaga noul distrugand intai metroul". 

Sindicalistii de la metrou acuza lipsa de dialog a autoritatilor, pozitia inflexibila a conducerilor Ministerului Transporturilor si Metrorex fata de negocierea Contractului colectiv de munca, care expira pe data de 31 martie, precum si neclarificarea situatiei angajatilor in conditiile trecerii Metrorex in subordinea Primariei Capitalei. 

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a spus ca sindicalistii au solicitat conducerii Metrorex, conform legii, Bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an si situatia economica a societatii, documente in baza carora trebuie sa aiba loc negocierea Contractului colectiv de munca. 

"Raspunsul dat sindicalistilor a fost aceeasi cifra bugetara din anul 2008, in conditiile in care la metrou salariile nu au mai crescut de patru ani, iar angajatii au renuntat de buna voie la primele de vacanta, de Pasti si de Craciun. Noi nu avem ce negocia daca e vorba de acelasi buget din 2008, deoarece am renuntat la prea multe drepturi", a precizat Radoi. 

Potrivit liderului sindical, in 31 martie inceteaza valabilitatea Contractului colectiv de munca, iar lipsa acestuia da dreptul angajatilor de la metrou sa intre in greva.