Noua mașină se va numi ID Buzz, va semăna la design foarte mult cu celebrul van, va fi electrică, dar nu va fi disponibilă pe piață mai devreme de 2022, a anunțat producătorul german.

Lansarea camionetei face parte din planul Volswagen de a produce o linie de mașini electrice, în încercarea de a mai diminua din efectele “Dieselgate”, cel mai mare scandal din istoria companiei.

Ca parte a unei înțelegeri cu guvernul de la Berlin, Volkswagen a fost de acord să producă și să promoveze masiv mașinile electrice.

De altfel, Ministerul de Finanţe a avertizat, luni, că scandalul emisiilor automobilelor diesel, care a cuprins producătorii auto din Germania, este un risc pentru cea mai mare economie din Europa – la fel ca Brexitul și politicile protecționiste din SUA, adăugând că este imposibil ca impactul să fie evaluat în acest moment.

Volkswagen a prezentat conceptul pentru ID Buzz în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. Numele vine de la “Bus”, combinat cu inițialele de la "Intelligent Design" (Design Inteligent). Potrivit Volkswagen, mașina va fi una “înalt tehnologizată“.

Volkswagen nu este singurul producător auto care se concentrează pe mașini electrice, în condițiile în care tot mai multe guverne se gândesc să interzică mașinile diesel sau chiar toate motoarele cu combustie internă într-un anumit orizont de timp. Franța, Marea Britanie, Norvegia și China au anunțat deja că ar vrea să el interzică până în 2040, iar Angela Merkel a anunțat, săptămâna trecută, că și Germania ar trebui să le urmeze exemplul.