Tranzactia ar urma sa fie finalizata in 10 octombrie, potrivit Agerpres.

Peste 75% din actionarii cu drept de vot ai SABMiller au votat in favoarea tranzactiei. De asemenea, AB InBev a anuntat ca si actionarii sai au votat pentru preluarea SABMiller, tranzactie care va permite AB InBev sa controleze o treime din piata mondiala a berii.

Noua entitate va vinde de doua ori mai multa bere si va realiza un profit de patru ori mai mare decat Heineken, al treilea jucator de pe piata berii.

Comisia Europeana a aprobat deja tranzactia prin care Anheuser-Busch InBev va prelua SABMiller, cu conditia ca SABMiller sa isi vanda aproape toate operatiunile din Ungaria, Romania, Cehia, Slovacia si Polonia.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu brandurile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's si Stejar.

Cotidianul financiar polonez Puls Biznesu titra, in urma cu doua saptamani, ca miliardarul polonez Sebastian Kulczyk ar putea sa faca echipa cu mai multe fonduri de private equity pentru a inainta o oferta de preluare a activelor din Europa Centrala si de Est (ECE) ale producatorului de bere SABMiller, intre care si Ursus Breweries din Romania.

Puls Biznesu, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, sustine ca Sebastian Kulczyk, care in prezent detine 1,5% din SABMiller, ar putea incheia un parteneriat cu mai multe fonduri de private equity pentru a face o oferta de pret care sa se ridice la inaltimea asteptarilor AB InBev.

Cotidianul polonez adauga ca Advent International, KKR, BC Partners, CVC si Mid Europa Partners se numara printre fondurile interesate de activelor din CEE ale SABMiller. De aceste active ar fi insa interesate si firmele China Resources Enterprises, Asahi si Kirin, ambele din Japonia, precum si firma ceha R2G intr-o tranzactie care ar putea sa se ridice la 5-7 miliarde de euro si care ar urma sa demareze luna viitoare.

Pe de alta parte, surse citate de Bloomberg, sustin ca China Resources Beer Holdings, producatorul brandului chinezesc de bere Snow, a discutat chiar o potentiala oferta cu firmele de consultanta. Un proces de vanzare a activelor din CEE ar urma sa inceapa luna viitoare, dupa finalizarea tranzactiei dintre SABMiller si Anheuser-Busch InBev NV, sustin sursele.

Recent, agentia de evaluare financiara Fitch Ratings estima ca este putin probabil ca Anheuser-Busch InBev sa gasesca un singur cumparator pentru operatiunile SABMiller din Europa Centrala si de Est, in conditiile in care producatorii care au marimea necesara pentru a face o astfel de achizitie s-ar confrunta cu constrangeri din partea autoritatilor de reglementare sau au demarat deja o strategie care nu se potriveste cu o astfel de tranzactie. Desi Anheuser-Busch InBev nu a oferit niciun fel de informatii cu privire la cumparatorii potentiali sau valoarea tranzactiei, Fitch estimeaza ca activele ce vor fi vandute ar avea o valoare de pana la sase miliarde de dolari.