In plus, modul in care pot fi cheltuiti cei 500 de milioane de lire sterline alocate deja Irlandei de Nord va fi mai „flexibil”, a adaugat ea.

Potrivit lui Foster, Guvernul si DUP vor infiinta un comitet de coordonare menit sa monitorizeze implementarea acordului.

Sefa partidului nord-irlandez a dat asigurari ca principiul dupa care a actionat DUP a fost interesul nostru si consolidarea uniunii.

Printre prevederile acordului se numara mentinerea sistemului de pensii, prelungirea subventiilor pentru incalzire alocate pensionarilor, precum si mentinerea bugetului Apararii la 2% din PIB.

Suntem incantati ca am ajuns la acest acord care, cred eu, functioneaza, in mod clar, pentru stabilitatea nationala”, a subliniat Foster.

„Dupa cum am spus, la inceputul discutiilor, impartasim multe valori in ceea ce priveste faptul ca vrem prosperitate in toata Marea Britanie, valoarea uniunii, legatura importanta dintre diferite parti ale Marii Britanii”, a spus si premierul Theresa May dupa semnarea acordului.

Ea a enumerat, printre prioritatile Guvernului ce va avea majoritate in Parlament cu ajutorul DUP, negocierile pentru Brexit, dar si securitatea nationala.

Cei zece parlamentari nord-irlandezi vor sustine pozitia conservatorilor in voturile cheie din Camera Comunelor, incepand cu discursul Reginei Elisabeta a II-a.

Insa, acest acord nu prevede existenta unei coalitii formale intre conservatori si DUP.

Premierul May a suferit o infrangere grea in urma alegerilor anticipate de acum doua saptamani, in care si-a pierdut majoritatea din Camera Comunelor.