La campanie participa si circa 1.000 de cetateni UE care vor protesta in fata Parlamentului, pentru a le cere alesilor sa lupte pentru garantarea dreptului lor de a ramane in tara dupa Brexit.

Ei se vor strange initial la o biserica din zona, dupa care vor merge in doua sali de comisie din Camera Comunelor, pentru a face lobby pe langa 50 de parlamentari care au fost de acord sa ii primeasca.

Printre acestia se numara purtatorul de cuvant al Partidului Laburist pentru Brexit, Keir Starmer, parlamentarul conservator Philip Davies si liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas.

Universitatile, sindicatele si chiar galeriile de arta, inclusiv Tate si Tate Modern, sustin aceasta zi de actiune. Mai multe afaceri isi inchid luni usile in semn de suport.

La ora locala 13.00 (15.00, ora Romaniei), oamenii care sustin miscarea sunt indemnati sa iasa in spatii publice si sa se ia simultan de mana, intr-un gest de solidaritate si apreciere pentru migranti.

Potrivit unei estimari a New Economics Foundation, daca fiecare imigrant nu mai munceste o zi, economia Marea Britanii va suferi pierderi de 328 de milioane de lire sterline, adica 4% din PIB.

Muncitorii imigranti reprezinta 10,9% din forta totala de munca din tara. Observatorul pentru Migratie a atras atentia ca, in unele sectoare de activitate, proportia este cu mult mai mare. Circa 31% din personalul de curatenie, 30% din angajatii din industria alimentara si a restaurantelor si 26% dintre angajatii din sanatate sunt nascuti in strainatate.