Astfel, in perioada 7-15 decembrie 2016, sunt oferite publicului un numar de pana la 8,8 milioane de actiuni existente reprezentand pana la 44% din companie. Subscrierea se efectueaza la pretul maxim de 35 lei pe actiune, iar pretul final de oferta va fi stabilit in data de 16 decembrie.

Investitorii de retail care subscriu valid in primele patru zile – din 7 pana pe 12 decembrie, ora 17:00, inclusiv -vor avea un discount de 5% fata de pretul final al ofertei.

In plus, fiecare investitor va primi garantat in cadrul ofertei cel putin 200 de actiuni subscrise valid de un investitor, conform principiului “Primul venit-Primul servit”, pana la un numar total de 350 mii de actiuni. Pentru investitorii care depun subscrieri care nu sunt garantate, se va aloca pro-rata.

Cei care vor sa cumpere actiuni in oferta se pot adresa oricarei agentii Raiffeisen Bank sau oricarui broker eligibil, o societate de servicii de investitii financiare sau o institutie de credit care a semnat cu Raiffeisen Bank un angajament de respectare a conditiilor prevazute de Prospectul ofertei.

Profitul net al Grupului MedLife a scazut cu 99,5% in primele noua luni din acest an raportat la perioada similara din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informatiile publicate marti pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In primele noua luni, Grupul a avut vanzari de peste 361,4 milioane de lei, in crestere cu 26,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Datoriile pe termen lung insumeaza peste 196,5 milioane de lei, in urcare cu 26,1%, in raport cu intervalul ianuarie - septembrie 2015.

Conform documentului, in luna octombrie, Grupul a tras o suma suplimentara de 1,6 milioane de euro din imprumutul sindicalizat pentru a finanta achizitia Centrului Medical Panduri. De asemenea, in noiembrie, a rambursat 2,1 milioane de euro reprezentand sume datorate si dobanzile acumulate din imprumuturi si contracte de leasing financiar. In aceeasi luna, Grupul a tras 4 milioane de euro din imprumutul incheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Bancii Mondiale, din care 1,5 milioane de euro sunt disponibili in conturile bancare ale grupului.

Actiunile MedLife ar putea fi admise la tranzactionare in 21 decembrie, cu simbolul 'M', informeaza Bursa de Valori Bucuresti. Vor fi listate peste 8,84 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,25 lei/actiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de oferta publica secundara initiala de vanzare de actiuni detinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited si International Finance Corporation la societatea MedLife.

Oferta este impartita in doua transe, respectiv 15% dintre actiunile oferite (1.326.072 actiuni) va fi oferit initial oricaror persoane fizice sau juridice care nu intrunesc criteriile de incadrare ca Investitori Institutionali, iar restul de peste 7,51 milioane de actiuni vor fi oferite institutiilor de credit, firmelor de investitii, organismelor de plasament corectiv, societatilor de asigurare, fondurilor de pensii etc.

In prezent, V4C detine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation - 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu - 15%, Mihail Marcu - 21%, iar Nicolae Marcu - 15%.

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, declara recent ca listarea MedLife va aduce pe bursa, in urmatoarele 18 luni, si alti antreprenori romani.

"Cred cu convingere ca MedLife va fi o tranzactie de succes, va stimula antreprenorii romani sa aiba incredere, curaj, sa-si listeze compania pentru a obtine capital. Sper din suflet ca piata sa sustina aceasta tranzactie. Nu vreau sa imi aduc aminte de Adeplast, tranzactie in care un broker a iesit in presa in prima zi si a criticat tranzactia, brokerul care ar fi trebuit sa atraga companii pentru ca beneficiaza de acest lucru. Ne dam practic cu stangul in dreptul. Eu sper sa intelegem din ce s-a intamplat in trecut pentru ca, daca MedLife se va lista, sunt ferm convins ca in 18 luni vom avea si alti antreprenori romani care vor ridica capital de pe bursa. Lucrurile acestea nu sunt intamplatoare", a spus Anghel, citat de Agerpres.