In acest context, capitala Romaniei ocupa pozitia a 81-a in acest top global, in timp ce la nivel european se claseaza pe locul 8 in randul destinatiilor cu cea mai mare rata de crestere in ultimii sapte ani, depasind in aceasta privinta orase precum Barcelona, Dublin, Paris, Praga sau Roma.

Potrivit studiului, Bangkok este cel mai bine clasat oras la nivel mondial, cu circa 21,47 milioane vizitatori internationali in 2016, depasind Londra, ocupanta locului 2 in top, dupa ce a condus clasamentul Mastercard GDCI de cinci ori in ultimii sapte ani.

Cei mai multi vizitatori care stau peste noapte intr-un oras se gasesc in Londra, cu 19,88 milioane de vizitatori. Capitala londoneza este urmata in clasament de Paris (18,03 milioane vizitatori), Dubai (15,27 milioane), New York (12,75 milioane), Singapore (12,11 milioane), Kuala Lumpur (12,02 milioane), Istanbul (11,95 milioane), Tokyo (11,70 milioane) si Seul (10,20 milioane).

Dubai este capitala care a realizat cel mai mare salt in Indexul din 2016, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, cu un total de 28 de miliarde de euro, depasind Londra, al carei volum total estimat este de 17,7 miliarde euro.

Clasamentul oraselor de destinatie, in functie de rata de crestere, este condus de Hamburg, cu un procentaj de 8,7%, pe parcursul ultimilor sapte ani, urmat de Berlin (rata crestere de 8%) si Istanbul (7,8%). In top 10, Bucurestiul se claseaza pe locul 8, cu o rata de crestere de 7,1%, obtinuta in intervalul 2009 - 2016, in fata Sofiei (6,9%) si Barcelonei (6,7%).

Indexul MasterCard Global Destination Cities ierarhizeaza orasele in functie de numarul total al sosirilor vizitatorilor internationali si cheltuielile transfrontaliere ale acestor vizitatori in orasele de destinatie, furnizand prognoze de crestere privind numarul vizitatorilor si pasagerilor pentru 2016.

Datele publice sunt utilizate pentru stabilirea numarului de vizitatori internationali si cheltuielile transfrontaliere, in fiecare dintre cele 132 orase destinatie, folosind algoritmi special conceputi in acest sens.

Mastercard este o companie de tehnologie in industria globala de plati, care opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii.