Deşi show-urile create până acum de Shonda Rhimes vor continua să fie difuzate de ABC, ea va începe să dezvolte, prin intermediul companiei ei, Shondaland, noi proiecte exclusiv pentru platforma de streaming, potrivit unui anunţ făcut de Netflix.

Cele mai cunoscute show-uri create de Shonda Rhimes - "Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy", "Scandal" şi "Cum să scapi nepedepsit/ How to Get Away with Murder", sunt disponibile deja pe Netflix în mai multe ţări, după ce au avut premiera la ABC.

Netflix doreşte ca următoarele show-uri create de Rhimes să aibă premiera pe platforma de streaming, dându-i publicului încă un motiv pentru a fi abonat.

Shonda Rhimes a declarat că viitorul companiei Shondaland alături de Netflix are ”posibilităţi nelimitate”.

Termenii financiari ai acordului multianual încheiat de Shonda Rhimes cu Netflix nu au fost dezvăluiţi.

The Wall Street Journal, care a relatat iniţial despre acord, a spus că acest demers al platformei de streaming reprezintă ”cel mai recent pas în lupta dintre Disney şi Netflix pentru a câştiga supremaţia în industria de divertisment”.

Săptămâna trecută, Disney, care deţine ABC, a confirmat că va permite acordului pe care îl are cu Netflix să expire în 2019, urmând să lanseze servicii proprii de streaming. Alte companii din Hollywood plănuiesc demersuri similare, intrând în competiţie mai directă cu Netflix.

O parte din planul platformei Netflix este de a recruta persoane de succes precum Shonda Rhimes pentru a crea show-uri exclusive.

Însă, Shondaland a avut şi câteva show-uri care au eşuat, precum "The Catch" şi "Still Star-Crossed", care nu au avut o audienţă bună la ABC.