Noul coffee shop din complexul comercial Veranda Mall din Bucureşti este primul dintr-o rețea planificată de 25 de magazine care urmează să fie lansate în România în următorii 5 ani.

Cooks Global Foods (CGF) este o companie neo-zeelandeză, proprietara mărcii Esquires Coffee (cu excepția Australiei și Noii Zeelande), care operează pe 12 piețe internaționale.

Esquires Coffee păşeşte acum pe teritoriul românesc prin intermediul unui francizor local cu experienţă pe piaţa de cafea, care va fi sprijinit de Directorul General din Irlanda, responsabil pentru business-ul european. Francizorul ales de Cooks Global Foods deţine şi drepturile de dezvoltare ale francizei în Moldova.

“Creşterea responsabilă a cafelei este direct legată de sprijinirea fermelor de cafea ale producătorilor locali şi, implicit, de producerea cafelei ecologice de înaltă calitate. Cele mai bune soiuri de cafea provin din fermele producătorilor locali care se apleacă cu grijă asupra fiecărui bob de cafea, de la culegerea şi decorticarea manuală a fructelor de cafea şi până la prăjirea boabelor selecţionate în cantităţi mici. Toate soiurile de cafea sunt produse de fermieri conform principiilor Organic & Fairtrade, iar chimicalele nu sunt folosite în nici un stadiu al producției de cafea. În plus, cafeaua este cultivată ca parte a unui sistem ecologic existent, care păstrează nealterate pădurea și modul de viață al locuitorilor”, precizează compania.

Vrem ca Esquires Coffee să fie poziţionată ca prima alegere în preferinţele bucureştenilor, să reprezinte cafeneaua unde regăsesc un gust unic, obţinut numai de artizanii de cafea, grija pentru mediu şi dezvoltare responsabilă, o locaţie care reflectă valorile comunităţii, pe scurt o experienţă bogată şi relaxată a unui boutique responsabil de cafea high-quality”, a declarat Mihaela Chiorpec, Director Operaţional Esquires Coffee România.

Esquires Coffee are 123 de cafenele în 12 țări. În cafenelele Esquires Coffee se regăsesc specialităţi de cafea cultivate responsabil, un mediu adaptat valorilor locale, ceaiuri şi ciocolate calde Organic&Fairtrade şi o varietate de mâncăruri natural.

Esquires a fost fondată în Canada în anul 1993, iar în 2013 a fost achiziționată de compania neozeelandeză Cooks Global Food Limited, care operează franciza la nivel mondial.