Declarația a fost făcută la adunarea anuală generală a board-ului companiei, care are loc la Dublin, potrivit BBC News.

Ryanair a decis, săptămâna trecută, să anuleze între 40 și 50 de zboruri pe zi, în următoarele 6 săptămâni, situație generată de planificarea concediilor piloților, care sunt obligați de regulamentele europene să-și ia o anumită perioadă de vacanță.

Cu toate acestea, compania a oferit căpitanilor 12.000 de euro/lire sterline, iar piloților 6.000 de euro/lire sterline pentru a-și anula concediile, însă aceștia au refuzat, cerând contracte noi și condiții mai bune de muncă. De asemenea, piloții au refuzat și bonusurile pentru a munci zile suplimentare.

Ca răspuns la propunerile companiei, piloții au precizat într-o scrisoare deschisă că: “Piața se schimbă, iar Ryanair trebuie să schimbe modul în care gestionează munca piloților, astfel încât să avem în continuare un viitor comun împreună.” Noile contracte, mai spun ei, ar trebui să stopeze numărul celor care pleacă la alte companii, pentru condiții mai bune.

Irish Independent scria zilele trecute că operatorul norvegian Norwegian Air Shuttle a recrutat mai mult de 140 de piloți de la Ryanair, în 2017, informație pe care Michael O’Leary a negat-o.

Publicația irlandeză mai titrează că, luna trecută, Ryanair a desfășurat activități de recrutare pentru poziția de căpitan de aeronavă în două orașe braziliene — Rio de Janeiro și San Paulo, organizând evenimente similare și în Italia și Germania, unde ținta au fost echipajele de la Alitalia și Air Berlin.

Șeful Ryanair a dat asigurări, însă, că operatorul aerian "nu înregistrează dificultăți în găsirea căpitanilor de avioane", iar Ryanair are o "listă de așteptare" de 2.500 de piloți care vor să se alăture companiei.

În legătură cu haosul creat de anularea a zeci de zboruri zilnic, Ryanair a precizat că, până la sfârșitul săptămânii, 95% din pasagerii afectați vor fi redirecționați pe alte curse.