Prezent la deschiderea targului expozitional "Expo Zoo Agroind 2010", ministrul Valeriu Tabara a spus ca pretul produselor agricole nu ar trebui sa creasca mai mult decat indicele de inflatie.

"Eu am exagerat cu acea crestere presupusa si spun ca e presupusa pentru ca acum facem analiza unor preturi in minister. Exista extrem de multe rezerve de reducere a preturilor. Nu cred ca produsele alimentare se vor scumpi dincolo de ce inseamna elementele de inflatie. Eu nu dau girul ca s-ar creste asa cum se vorbeste, cu 30-40 de procente. Nici vorba. Poate ca un 5 la suta va fi un element", a declarat Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat faptul ca statul va intervene pe piata daca situatia o va impune astfel incat preturile sa nu creasca artificial.

"Exista institutii ale statului care trebuie sa vegheze asupra a ceea ce inseamna artificializarea costuruilor catre consumatori. Mai mult, exista rezerve ca sa venim si sa contracaram astfel de probleme. Eu ma bazez foarte mult pe producatorii mici carora nu prea le-am dat un gir mare de a aparea in piata. Daca se comporta unii intr-un tip monopolist si fixeaza un anumit gen de preturi, vom gasi solutiile ca sa putem veni in piata cu alternative si sa facem o anumita presiune in asa fel incat aceste preturi sa nu se poata duce foarte sus", a conchis Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a fost prezent, sambata, la Vaslui, la cea de-a XII-a editie a targului expozitional "Expo Zoo Agroind 2010", manifestare la care au fost prezenti peste 150 de expozanti din intrega tara, in special din zona Moldovei.