Companiile vor putea de joi să-şi conecteze serviciile Microsoft Azure precum Analytics sau AI, la serviciile Oracle Cloud, precum Baza de Date Autonome.

Conectarea platformelor Azure şi Oracle Cloud prin intermediul unei reţele şi interfeţe de acces interoperabilă va face posibilă migrarea dintr-o platformă în alta, fără efort. Prin acest parteneriat, cele două servicii de cloud vor putea fi conectate în mod direct, rapid şi securizat, clienţii păstrându-şi în acelaşi timp beneficiile anterioare aduse de aceste platforme precum şi suportul tehnic pe care cele două companii îl oferă.

Mai mult, clienţii vor putea beneficia pe lângă serviciile oferite de aplicaţiile Oracle prin intermediul Oracle Cloud sau cele ale Microsoft prin intermediul Microsoft Azure. Ca un beneficiu suplimentar, clienţii celor două companii vor avea noi scenarii de lucru, precum utilizarea suitei de programe Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în Azure. Astfel de scenarii de operare vor inova noi metode de lucru precum utilizarea Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în platforma Azure în oglindă cu Baza de Date Autonomă de la Oracle, care va putea fi operată în infrastructura Exadata din Oracle Cloud.

"Suntem prima opţiune în materie de servicii cloud pentru 95% dintre companiile din topul Fortune 500. Iar echipa Azure a fost constant preocupată să vină în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri pentru ca aceştia să-şi atingă obiectivele lor digitale. Cu ajutorul expertizei Oracle în materie de servicii cloud pentru companii, această alianţă a venit ca o decizie firească care să ne ajute să venim în sprijinul clienţilor noştri comuni, accelerând procesul de migraţie al aplicaţiilor şi bazelor de date din companii către cloud", a declarat Scott Gothrie, vicepreşedinte executiv al Microsoft Cloud şi AI.

Don Johnson, vicepreşedinte executiv al Oracle Cloud Infrastructure a subliniat că, de acum, clienţii comuni pot migra întregul set de aplicaţii existente în cloud fără a fi nevoiţi să-şi reconfigureze datele.

"Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicaţii integrate pentru departamente de vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanţe, aprovizionare şi producţie, plus o infrastructură Generation 2 extrem de automatizată şi sigură, care foloseşte Baza de Date Autonome Oracle. Oracle şi Microsoft au fost la dispoziţia clienţilor lor de zeci de ani. Prin acest parteneriat, clienţii noştri comuni pot migra întregul set de aplicaţii existente în cloud fără a fi nevoiţi să-şi reconfigureze datele, păstrând investiţiile iniţiale", a explicat Johnson.

Ca urmare a acestui parteneriat extins, cele două companii oferă de astăzi un nou set de facilităţi, precum conectarea la Azure şi Oracle Cloud fără probleme, permiţând clienţilor să-şi extindă centrele de date locale pentru ambele platforme cloud. Această interconectare directă este disponibilă începând de joi în Ashburn (America de Nord) şi Azure Coasta de Est a SUA, cu intenţia de a fi extinsă şi în alte regiuni.

Alte facilităţi sunt: un proces de identificare şi acces unic, printr-o singură experienţă de conectare şi prin furnizarea automată de provizioane de utilizatori, pentru gestionarea resurselor din cadrul Azure şi Oracle Cloud, operarea aplicaţiilor personalizate şi a aplicaţiilor Oracle (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) în platforma Azure, cu bazele de date Oracle (RAC, Exadata, baza de date autonome) implementate în Oracle Cloud. Aceleaşi aplicaţii Oracle vor fi autorizate pentru a rula în platformele Azure, păstrând bazele de date Oracle în Oracle Cloud.

Serviciile de suport tehnic vor fi furnizate în tandem pentru a ajuta organizaţiile IT să-şi implementeze aceste noi capacităţi, permiţându-le să profite de relaţiile şi procesele existente de asistenţă pentru clienţi din ambele companii.

Oracle Database va continua să fie autorizată pentru a opera în Azure pe diferite sisteme, inclusiv Windows Server şi Oracle Linux.