Aceasta este noua vedeta a Politiei Rutiere: o bijuterie de masina, Jaguar XFR, 510 cai putere. Poate atinge 100  kilometri la ora in doar 4,9 secunde

Masina a fost data, gratuit, pentru sase luni, politistilor de pe Autostrada Soarelui, acolo unde agentii inregistreaza pe radar cele mai mari viteze si au nevoie de bolizi pe masura ca sa-i prinda pe soferii grabiti.

Politistii care vor conduce aceasta masina, patru deocamdata, au fost alesi dintre cei considerati foarte disciplinati si cu abilitati deosebite in sofat.

“Colegii mei care vor merge cu ea au fost selectati dintre cei mai buni. Or sa mai fie zile de antrenament. Nu o sa ne urcam acum la volan si sa o folosim la capacitate maxima. Zilnic o sa ne pregatim ca sa o putem stapani“
, spune Ion Ilinca, seful Biroului de pe Autostrada Soarelui.

Cum accelerezi si masina intra puntin in derapaj, sistemul intra in functiune si nu te lasa sa faci nimic. E buna pentru cineva care nu stie ce sa faca cu o masina puternica, si e bine ca nu va fi surprins de putere, explica Valentin Porcisteanu, pilot de raliu.

Inainte de a porni in patrulare pe autostrada, agentii au facut o oprire ca sa alimenteze bolidul. Cea mai mare parte a timpului noua bijuterie a Politiei Romana va patrula, spun reprezentantii politiei.

Jaguarul XFR se va alatura Lotusului, cealalta masina de viteza primita de politisti. Radarul de pe aceasta din urma a surprins un sofer circuland cu 249 de kilometri la ora, iar agentii au putut sa-l ajunga din urma si sa-l sanctioneze.