"Strategia de privatizare a fost aprobata de Guvern. Decizia este ireversibila, se privatizeaza", a spus ministrul Finantelor, Florin Georgescu, potrivit Mediafax.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca majorarea de capital sa fie efectuata pana la finele lunii septembrie, dupa angajarea unui consultant in luna iunie si publicarea prospectului in luna august.

Consultantul nu a fost insa selectat pana in prezent, iar ministerul vrea sa infiinteze o comisie pentru selectia acestuia.

Pentru punerea in practica a strategiei de privatizare se va constitui o comisie de coordonare a procesului de privatizare si o comisie de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare, formare din membri titulari si supleanti, si secretariate tehnice aferente acestora.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt MCSI, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.