Anterior, ministrul anticipa ca oferta bpost ar putea fi depusa in martie-aprilie 2015.

"bpost a lucrat foarte bine cu comisia de privatizare a Postei Romane si ne asteptam ca oferta financiara ferma si angajanta sa fie depusa in cursul lunii ianuarie 2015. Interesul statului in procesul de privatizare a Postei Romane este sporirea afacerilor companiei si obtinerea de profit, care va aduce implicit si dividende", a spus Cotovelea, citat de Mediafax.

El a estimat ca negocierile cu bpost ar putea dura 3-4 luni.

"Vrem sa vedem planul de investitii al bpost pentru Posta Romana, directiile de dezvoltare a companiei, cum va fi retehnologizata activitatea operatorului si cati salariati vor fi disponibilizati", a spus Cotovelea.

La finele lunii septembrie, bpost a depus singura oferta neangajanta pentru cumpararea a 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In luna octombrie, ministrul estima ca Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care au atins cumulat 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. In 2013, pierderile au fost de 29,43 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 1,15 miliarde de lei.