PineBridge, cu investitii de 10,6 miliarde de dolari in titluri de valoare cu venit fix pe pietele in curs de dezvoltare, si-a majorat saptamana trecuta detinerile de bonduri guvernamentale romanesti in dolari, a declarat Anders Faergemann.

Romania reprezinta "o alternativa viabila la vulnerabilitatile din Asia, Africa si America Latina. Investitiile in aceasta tara ar putea fi considerate plasamente sigure, deoarece restul pietei este afectata de incetinirea economiei chineze", a apreciat Faergemann.

Bondurile guvernamentale in dolari au inregistrat a treia cea mai buna performanta pe pietele emergente, deoarece avansul economiei accelereaza si increderea investitorilor este in crestere, dupa ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii.

Aceste castiguri vin pe fondul turbulentelor din Brazilia si a incetinirii cresterii in China, situatii care au afectat activele de pe alte piete emergente. 

Obligatiunile romanesti in dolari au adus un castig de 2,2% la sfarsitul lui iunie, fata de o pierdere de 3,3% pentru Brazilia, conform Bloomberg. 

In T1 din 2015, PIB-ul Romaniei a crescut cu 4,3%, cel mai semnificativ avans din 2013, iar guvernul intentioneaza sa reduca nivelul datoriei la 37% din PIB pana in 2018, de la 40% din PIB estimat pentru acest an. 

Randamentele obligatiunilor romanesti in dolari cu scadenta in 2024 au scazut cu 41 de puncte de baza din iunie, la 3,78%, comparativ cu un nivel de 3,19% pentru bondurile cu aceeasi maturitate din Polonia. 

"Bondurile romanesti se tranzactioneaza cu o prima suplimentara in urma situatiei politice interne, dar vedem asta mai degraba ca pe o oportunitate decat ca fiind un obstacol. Perspectivele de crestere se imbunatatesc si nivelul datoriei suverane este gestionabil", a precizat Faergemann.