Contractul vizeaza utilizarea produselor companiei in institutiile publice si sistemul educational. Conform biroului de presa al Executivului, statul a obtinut o reducere 25% fata de oferta initiala, de 45.091.172 euro.

Lansarea in anul 2013 a unei eventuale noi achizitii pentru asigurarea necesarului de licente pentru institutiile publice centrale, locale si pentru sistemul educational nu se va face decat dupa elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software", potrivit sursei citate.

Reprezentantii Microsoft Romania au confirmat pentru ZF ca negociaza cu Guvernul un contract, fara a oferi alte detalii.

Confirmam ca negociem cu Guvernul Romaniei termenii si conditiile legate de continuarea utilizarii tehnologiilor Microsoft in sistemul educational preuniversitar si in operatiunile institutiilor publice, pentru a sustine infrastructura de baza a Guvernului Romaniei si servicii critice de guvernare", a spus Todi Pruteanu, business strategy manager al Microsoft Romania.

Microsoft, cel mai mare producator de soft din lume, a deschis o subsidiara in Romania la sapte ani de la caderea regimului Ceausescu, in decembrie 1996. Gigantul soft avea deja parteneri pe piata locala, dar hotararea de a intra direct pe o piata in care vanzarile de calculatoare erau la inceput - iar o mare parte a softurilor erau utilizate ilegal, inclusiv de catre stat, venea dupa ce Parlamentul adopta legea copyrightului.

Businessul local al Microsoft a crescut atat pe fondul contractelor cu statul - care a inceput sa semneze contracte pentru utilizarea legala a aplicatiilor Microsoft, cat si al popularitatii in crestere a calculatoarelor si internetului.