In perioada similara a anului trecut profitul net a fost de 2,892 miliarde lei, iar vanzarile de 19,185 miliarde lei.

"In trimestrul al treilea am continuat sa ne imbunatatim performanta, beneficiind de conjunctura favorabila a pretului la titei si de rezultatele optimizarii costurilor. In E&P (explorare si productie - n.r.), pe parcursul primelor noua luni din 2013 am reusit sa obtinem, pentru prima data dupa privatizare, stabilizarea productiei la nivel de grup, comparativ cu anul anterior, ca urmare a investitiilor continue. In zona offshore, activitatea de explorare avanseaza si, in parteneriat cu ExxonMobil, ne propunem sa reluam forajul in blocul Neptun la jumatatea anului 2014. Performanta sectorului G&E (gaze si energie - n.r.) a reflectat mediul de piata dificil, caracterizat prin cerere modesta si preturi scazute la energie electrica, in timp ce in sectorul R&M (rafinare si marketing), marjele de rafinare au ramas sub presiune", a declarat intr-un raport Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Profitul EBIT inainte de dobanzi si impozite al grupului a urcat in primele noua luni cu 14%, la 4,556 miliarde lei (1,033 miliarde euro), de la 3,989 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.

Cifrele financiare sunt neauditate si prezinta rezultatele consolidate ale grupului Petrom, intocmite in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

In al treilea trimestru Petrom a consemnat un profit net de 1,273 miliarde lei, cu 47% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, de 864 milioane lei.

Pe de alta parte, vanzarile au scazut cu 6%, la 6,574 miliarde lei, de la 6,983 miliarde lei in perioada iulie - septembrie a anului trecut.

OMV a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 263 milioane euro, in coborare cu 17%,

OMV a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 263 milioane euro, in coborare cu 17%, in contextul scaderii vanzarilor cu 2%, la 10,69 miliarde euro, a anuntat joi grupul austriac, actionarul majoritar al Petrom.

Astfel, profitul net dupa plata intereselor minoritare, excluzand elementele speciale si efectele de inventar, a coborat de la 317 milioane euro in trimestrul al treilea al anului trecut, in timp ce vanzarile au scazut usor, de la 10,9 miliarde euro.

Profitul inainte de dobanzi si taxe (EBIT) excluzand elementele exceptionale si efectele de inventar a coborat cu 21% in perioada analizata, de la 786 milioane euro la 619 milioane euro.

Contributia Petrom la profitul grupului OMV a crescut. Profitul EBIT al Petrom excluzand elementele exceptionale si efectele de inventar a crescut in trimestrul al treilea cu 24%, de la 293 milioane euro la 365 mlioane euro, se arata intr-un raport al OMV.

 "In primele noua luni ale anului, ne-am imbunatatit semnificativ portofoliul pe segmentul upstream. Achizitia unui portofoliu de active din zona extrateritoriala de la Statoil reprezinta baza pentru atingerea obiectivelor noastre strategice pentru anul 2016, cum ar fi spre exemplu livrarea unei productii de aproximativ 400 kbep/zi si o rata de inlocuire a rezervelor la trei ani de 100%. Veniturile generate din reducerea capitalului cu forta de munca si cesiunile din segmentul downstream ne-au permis sa finantam mare parte din aceasta tranzactie prin generarea de numerar. Portofoliul nostru de Explorare si Productie a fost imbogatit prin achizitia unui bloc de explorare in Madagascar, iar planul nostru de dezvoltare a fost consolidat in urma descoperirilor din Norvegia, Pakistan si Libia", a declarat intr-un comunicat directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss.

Operatiunile de explorare si productie ale OMV au generat in trimestrul al treilea un profit EBIT de 529 milioane euro, in scadere cu 8% fata de 575 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Pe segmentul de rafinare si marketing, profitul EBIT al grupului austriac a coborat cu 62%, de la 278 milioane euro la 105 milioane euro,

In primele noua luni ale anului, vanzarile OMV au crescut cu 3%, de la 31,26 miliarde euro la 32,04 miliarde euro. Profitul net dupa plata intereselor minoritare, excluzand elementele exceptionale si efectele de inventar, a coborat cu 19%, de la 1,15 miliarde euro la 934 milioane euro.

Profitul EBIT excluzand elementele exceptionale si efectele de inventar a scazut cu apxorimativ 10%, de la 2,4 miliarde euro la 2,2 miliarde euro. Rezultatul Petrom a urcat insa cu 14%, de la 901 milioane euro la 1,02 miliarde euro.