Cine si-ar fi imaginat vreodata ca Victor Surdu si sotia sa, Angela Similea, vor ajunge pe lista neagra a bancilor? Institutia financiara de la care sotii au luat o linie de credit pentru a pune pe picioare o afacere promitatoare a tot avut rabdare, insa pana la urma a cerut si chiar a primit acceptul judecatorilor sa ii execute silit.

Una dintre proprietatile la care ravneste de-acum executorul bancar este situata la iesirea din Afumati. Este vorba despre cateva mii de metri patrati de teren, cateva constructii, dar mai ales de un business in domeniul hotelier si in cel al industriei auto.

Victor Surdu spune ca stie ca nu ii face cinste postura de datornic care va fi executat de portarei, dar isi avertizeaza creditorul ca a vandut deja firma care ii aduce acum mari necazuri. Cat despre sotia sa, cantareata Angela Similea, ea nu are nicio vina pentru cele intamplate. Este un simplu garant pentru el, beneficiarul.

Victor Surdu si Angela Similea au anticipat la timp momentele de criza si s-au decis sa isi salveze domeniul de la Mataraua, in judetul Calarasi. Oficial, cei doi nu mai sunt proprietari de cateva luni de zile, insa continua sa locuiasca aici.

Pe lista proprietatilor pe care si le-ar fi dorit banca s-a mai aflat si un apartament din Bucuresti, pe care politicianul sustine ca l-a vandut cu mult inainte de a fi dat in judecata.

In ultima sa declaratie de avere, Victor Surdu mai mentioneaza, pe langa cele doua proprietati instrainate deja si estimate in martie 2010 la 10 milioane de euro, un teren de 14.000 de metri patrati in judetul Iasi, mai multe tablouri, icoane vechi si bijuterii in valoare de cateva milioane de lei noi.

De asemenea, spune ca a imprumutat la randul sau alte persoane juridice cu cateva milioane de lei, iar la capitolul datorii nu apare decat un credit de 160.000, probabil deputatul a uitat sa treaca moneda imprumutata.

La capitolul venituri, Victor Surdu mentioneaza salariul primit de la Camera deputatilor si salariul sotiei sale, in calitate de administrator al unei firme de leasing.