"Familia Regala stie ca tot mai multi romani isi exprima cu tarie convingerile si nemultumirea, de mai multe zile, in orasele tarii si in strainatate. Povara cetatenilor este din ce in ce mai apasatoare. Clasa politica a tarii are datoria de a da raspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvant, le asteapta", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Regelui Mihai, preluat de Mediafax.

"Romanii si-au pierdut increderea. Ei cer astazi politicienilor un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Intreaga Familie Regala este alaturi sufleteste de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate", se mai arata in comunicat.

Casa Regala mentioneaza ca, fara nici o indoiala, criza economica mondiala afecteaza Romania.

"Dar este, totodata, evident ca protestele din tara noastra merg mult mai departe decat atat: romanii isi exprima frustrarea fata de politicieni care nu au privit niciodata dincolo de ingustele lor interese, care au fost mai mult ocupati cu mici dispute personale decat cu buna administrare a tarii", se mai arata in comunicat.

Conform sursei citate, Regele si Principesa Mostenitoare urmaresc evenimentele cu profunda ingrijorare si raman hotarati sa faca tot ce este in puterea lor pentru a apara si promova interesele Romaniei, fara sa favorizeze nici o formatiune politica. "Aceasta a fost datoria Coroanei Romane, in fiecare generatie, si va ramane astfel in viitor", se mai arata in comunicat.