Potrivit acestora, proiectul de buget ar urma sa fie aprobat de Guvern la finele saptamanii viitoare, pe 25 noiembrie, si sa fie trimis Parlamentului la 28 noiembrie.

"In coalitie exista la acest moment mari nemultumiri legate de repartizarea fondurilor, in principal din partea ministrilor UDMR, astfel ca discutia trebuie reluata pornind de la fiecare minister in parte", au aratat sursele.

Un alt motiv de nemultumire este legat de fondurile destinate administratiei locale, mai multi membri ai coalitiei, inclusiv din partea PDL, reclamand ca alocarile sunt insuficiente fata de necesitatile pe plan local.

Impreuna cu proiectul de buget, Guvernul ar urma sa modifice legea finantelor publice locale, printr-o ordonanta de urgenta care reduce cota lunara defalcata din impozitul pe venit repartizata autoritatilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, si stabileste ca incasarile din impozitul pe veniturile din pensii vor fi varsate integral la bugetul de stat.

Coalitia s-a reunit la Guvern, intr-o sedinta la care sunt prezenti si mai multi ministri, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor si a doua rectificare a bugetului din acest an.

In forma actuala, proiectul de buget pentru anul viitor prevede taieri de fonduri pentru jumatate dintre ministere, inclusiv la Educatie, Cultura, Agricultura si Justitie, dar si pentru Parlament, comparativ cu alocarile din acest an, si bugete mai mari pentru Sanatatate, Aparare, Administratia Prezidentiala, institutii din sistemul juridic, servicii de informatii.

Statul cheltuieste din nou mai mult decat produce. Buget 2012: salarii si pensii inghetate, alocatii si gratuitati la transport suspendate. 6,5% din PIB merge in investitii