Deocamdata, politia nu a primit nicio comunicare oficiala de la Palatul Victoria, iar reprezentantii Guvernului nu au facut nicio declaratie.

Prim-ministrul s-a intors duminica dimineata, in jurul orei 5, din America, unde a participat la Reuniunea Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

Traian Basescu fost primul care a dat dispozitie: efectivele MAI sa nu mai participe la misiunile pentru protectia sa. Un exemplu: oamenii de la Rutiera sa nu ii mai insoteasca, alaturi de SPP, coloana oficiala.

Basescu urmeaza sa instiinteze conducerea Ministerului de Interne ca Politia Rutiera, Jandarmeria, dar si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu vor mai participa la asigurarea protectiei sale.

Mai exact, primul om in stat a renuntat la politistii care ii asigurau escorta, dar si la cei din intersectii care asigurau cale libera coloanei prezidentiale. In acelasi timp, presedintele nu mai vrea ca jandarmii sa participe la asigurarea protectiei sale, atat la actiunile din Bucuresti, cat si la cele din tara.

Nu vom avea insa un presedinte mai vulnerabil, pentru ca Traian Basescu beneficiaza in continuare de protectia celor de la Serviciul de Protectie si Paza.