"Grecia nu ar fi trebuit sa intre niciodata in zona euro, deoarece ca nu indeplinea conditiile, iar acum santajeaza celelalte state europene folosind euro. Moneda europeana se va deprecia daca Grecia nu este ajutata, sustin ei, dar eu nu cred ca asta ar fi o problema", a afirmat Sinn, scrie Mediafax.

Oficialii de la Atena au incercat sa convinga pietele financiare ca Grecia poate indeplini obierctivele asumate pentru a reduce cel mai mare deficit din Uniunea Europeana. Euro s-a depreciat cu 5% in raport cu dolarul de la inceputul lui 2010, investitorii fiind precauti in legatura cu situatia financiara a altor state europene considerate vulnerabile, printre care Portugalia si Spania.

"Euro este supraevaluat oricum. O depreciere a euro ar fi utila Europei pentru stimularea exporturilor. Impactul reajustarii Europei la economia mondiala ar putea fi redus prin devalorizarea euro", a adaugat el.

Totodata, presedintele Ifo considera ca Grecia ar trebui sa accepte ajutor financiar de la Fondul Monetar International.

Citeste si analiza miliardarului George Soros: Euro, in pericol sa se prabuseasca!