"Am vazut ca s-a speculat pe acest lucru. Cand am spus ca rezerva de aur a Bancii Nationale este adecvata, m-am referit la un moment dat, la momentul actual, peste 3-5-10 ani vom face alte judecati. (...) am hotarat instituirea unui comitet de lucru care sa discute despre structura viitoare a rezervei nationale a Romaniei, despre marirea ei, sunt lucruri pe care le vom face publice la momentul respectiv", a adaugat Mugur Isarescu

Ce crede Isarescu despre Rosia Montana

Intrebat ce-ar inseamna pentru BNR reactivarea minelor de aur de la Rosia Montana, guvernatorul a afirmat ca subiectul va fi analizat in cadrul Consiliului de Administratie al bancii centrale. 

"Presedintele a facut o optiune strategica, ea nu se intampla peste noapte, exploatarea zacamintelor de aur ale Romaniei se va face in timp. Eu cred ca nimeni nu a inteles ca maine se vor dubla rezervele de aur. Rezerva internationala a Bancii Nationale este, de fapt, rezerva statului roman, administrata de catre Banca Nationala. Noi o administram, dar legat de structura ei, de marimea ei, aceasta este o decizie strategica, are o importanta componenta politica. Noi am luat nota de optiunea pe care a luat-o presedintele si o vom analiza in cadrul Consiliului de Administratie al BNR", a aratat Isarescu. 

In luna iulie a acestui, rezerva de aur a BNR era de 103,7 tone, in valoare de 3,767 miliarde euro, reprezentand circa 10% din rezervele internationale totale, informeaza Mediafax.

Der Spiegel: Goana dupa aurul Transilvaniei. Romania a descoperit ceva mai bun decat euro