"Vrem ca subventia pentru apa calda sa fie directionata doar catre familiile cu venituri reduse, pensionari si someri, iar persoanele cu venituri mari si cele aproximativ 11.000 de firme cu sediul in apartamente sa plateasca gigacaloria pentru apa calda la pretul nesubventionat de 300 de lei", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

Potrivit edilului sef, nu este echitabil ca pensionarii sa plateasca acelasi tarif ca persoanele cu venituri mai mari sau ca firmele care au sedii in apartamente.

Primarul general a explicat ca aceasta solutie este cautata de municipalitate in contextul recentei ordonante de Guvern care obliga municipalitatea sa plateasca datoriile istorice al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) si care, in opinia sa, a fost aprobata "pe sest, fara sa stie nimeni nimic".

Intrebat cum va functiona masura luata de municipalitate si daca populatia va fi impartita in functie de valoarea veniturilor, Oprescu a spus ca incearca sa gaseasca "orice masura prin care nu atinge familiile defavorizate".

Primarul Capitalei a mai spus ca, cel mai probabil, la sfarsitul lunii iunie va prezenta Consiliului General proiectul de hotarare privind plata gigacaloriei pentru apa calda in functie de veniturile populatiei.