"Toate aceste probleme financiare si de ordin psihic mi-au slabit moralul foarte mult avand uneori chiar si ganduri de suicid. Va rog sa imi aprobati suspendarea raporturilor de serviciu pentru a putea pleca la munca in Anglia". Este cererea facuta catre superior de un agent principal de politie.

Dan lucreaza de 10 ani in sistem. Acum nu mai vrea. Ramane doar cu 50 de lei din leafa de 1.700, dupa ce isi plateste ratele. A gasit de lucru la o spalatorie auto in Anglia. Salariul pentru inceput este de 1.600 de lire sterline.

Lucian Gabriel Mihai, agent sef adjunct la Politia Ploiesti a fost in coma zile intregi, pentru ca un barbat pe care nu l-a lasat sa zaca in strada l-a rasplatit cu o lovitura de cutit. Statul l-a ajutat cu o parte din bani, insuficienti insa. Si-a platit singur o parte din cheltuielile de dupa operatii.

Constantin lucreaza la Politia Comunitara din Constanta. Tata a trei copii, a primit cu groaza marti dimineata fluturasul de salariu: 353 de lei.

Situatia este critica la nivelul intregii institutii. Numai in ultimele doua saptamani 11 politisti comunitari din Constanta si-au depus demisiile. Multi dintre ei si-au gasit deja de lucru in Anglia.