Intrebat de presa daca sustine trecerea la o cota progresiva de impozitare, de 16%, 18% si 20%, Ponta a raspuns ca sustine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment. 

"Acum, nu. In principiu, ca orice social-democrat - desi impozitarea progresiva exista si in Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrata sau in Marea Britanie - in general, sustin ideea, principiul, insa avem o intelegere politica foarte clara la formarea USL, de pastrare a cotei unice, si cota unica ramane 16%", a spusVictor Ponta. 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca mandatul PNL pentru discutiile cu FMI este impotriva cresterii fiscalitatii pentru anul viitor, in contextul discutiilor pe marginea bugetului de stat, admitand ca se cauta solutii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014. 

Intrebat care este mandatul PNL in ceea ce priveste eventuala crestere a fiscalitatii, daca aceasta va rezulta din discutiile cu FMI, Antonescu a raspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chitoiu foarte clar aseara, si mandatul acesta este valabil si pentru discutiile cu FMI". 

Miercuri seara, ministrul Finantelor, vicepremierul liberal Daniel Chitoiu, a declarat ca PNL nu va ramane la guvernare daca nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor.