Astfel, potrivit MFP, 400 milioane de lei vor fi atrași printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,8 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat.

La această sumă se mai pot adăuga 270 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna februarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 570 milioane de lei de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitaţie, în data de 21 martie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile.

De asemenea, Finanţele anunţă redeschiderea a şase emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 1,8 miliarde de lei, care vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (270 milioane de lei în total).

Pentru a face rost de bani la buget, Finanțele lansează și o serie de emisiuni de obligațiuni pentru populație. Astfel, românii pot subscrie de luni, 4 martie, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 4 - 22 martie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 4 - 21 martie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban iar în perioada 4 - 20 martie 2019 din mediul rural.