"Se ameninta ca astfel se va bloca Programul Prima Casa, activitatea bancilor, notarilor publici, primariilor si altor institutii publice. Este posibil ca un astfel de demers iresponsabil sa dea lovitura de gratie sectorului imobiliar din Romania, aflat in declin de un an si jumatate. Ceea ce ignora angajatii ANCPI este ca actiunile lor, a caror legalitate e discutabila, vor dauna, cel putin in ceea ce priveste activitatea notariala, atat cetateanului obisnuit, cat si lor insisi", se arata intr-un comunicat al UNNPR.

In baza unui Protocol din anul 2004, notarii publici incaseaza tarifele de publicitate imobiliara si le vireaza in contul ANCPI (din noiembrie 2009, in conturile oficiilor judetene), degrevand astfel Agentia si angajatii sai de aceasta activitate, fara perceperea vreunui comision.

De asemenea, notarii publici au angajat in perioada 2005-2008 personal suplimentar, afectat transmiterii documentelor la birourile de carte funciara si ridicarii incheierilor si extraselor de carte funciara.

"Actiunile noastre sunt in interesul cetateanului, beneficiar al serviciilor notariale, care e scutit de drumuri si cozi la ghiseele birourilor de carte funciara. Fiecare notar sau delegat notarial depune si ridica o singura data 10 - 20 de acte, scutind zeci de cetateni de drumuri la birourile de carte funciara, iar angajatii ANCPI nu sunt deloc dezavantajati de faptul ca discuta cu un om, in loc de cateva zeci", se mai arata in comunicat.

Salariatii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, membri de sindicat ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), afiliat CNS „Cartel ALFA”, au declansat un conflict spontan de lucru si nu primesc si nu elibereaza acte! Acest lucru inseamna ca Programul guvernamental Prima Casa este blocat in acest moment... si nu numai!

Citeste mai mult AICI!