La mare moda, in Bucuresti, sunt penthouse-urile cu piscina sau gradina. De pe terasa unui penthouse din zona Baneasa, aflat la etajul 4 al unui bloc exclusivist, se vede ca in palma lacul din nordul Capitalei. Apartamentul de peste 200 de metri patrati, cu patru bai, trei dormitoare, cu geamuri din podea pana in tavan, si-a gasit un client. Inainte sa se mute in penthouse, proprietarul va inunda terasa de 150 de metri patrati cu verdeata, va amenaja o mica gradina, in care va exista si o zona de relaxare, cu un SPA generos.

In functie de finisaje, pretul poate oscila de la 500.000 de euro, pana la un milion.

Dana Azoitei, consultant imobiliar: "Putem aduce copaci, flori, putem pune o piscina, un SPA pentru sase persoane, putem face tot ce se poate face la o casa pe pamant. Este normal ca valoarea unui penthouse sa ajunga la cateva milioane. Daca are 600 de metri patrati si este in Primaverii si are si terasa de 300 de metri patrati cu gradina, este ceva ce se poate replica in orice capitala din lumea asta. In Franta, la Londra sau in State poate sa ajunga la cateva zeci de milioane, dar stilul de viata este acelasi."

Ne mutam intr-un penthouse din zona Kiseleff, din Capitala. Pe o terasa gasim si o piscina in toata regula. Pentru ca este in aer liber, este deocamdata acoperita. De altfel, pe marginea terasei a fost plantata iarba. Dar cat platesti pentru a avea posibilitatea sa tunzi iarba la inaltimea unui bloc de 5 etaje? Un milion de euro.

Insa, printre cele mai scumpe apartamente vandute in ultima vreme este un penthouse din Piata Romana, care a costat 1,6 milioane euro. Potrivit consultantilor imobiliari, in Bucuresti sunt cel mult cateva zeci astfel de apartamente, dar piata este in crestere.