Raman astfel in vigoare dispozitiile din cadrul procesul de renegociere a contractelor directe a energiei si deciziile de reziliere a acordurilor cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania si Euro P.E.C, luate dupa intrarea companiei in insolventa. 

Hidroelectrica a intrat in insolventa in luna iunie din cauze precum vanzarile de energie la preturi mult diminuate fata de referinta pietei, managementul deficitar si seceta prelungita. 

Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe la preturi mici. 

Avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, spunea in septembrie ca insolventa Hidroelectrica va fi un succes si va putea fi replicata si la alte societati. 

"Fara Hidroelectrica, Romania ramane la propriu in bezna, in intuneric", declara Remus Borza. Acesta a mai afirmat ca Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pana la 31 decembrie si a acuzat politica guvernarilor din ultimii ani care au contribuit la "capusarea" Hidroelectrica.