"Nu stiu daca putem ajunge maine la un acord definitiv. Dorim acest lucru. Putem si poimaine. Daca va fi necesar, va trebui sa ne vedem din nou la inceputul anului viitor", a declarat Angela Merkel, adresandu-se Parlametului European. informeaza Mediafax.

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat miercuri ca spera la un "compromis" la summitul de la Bruxelles de joi si vineri, la incheierea caruia se va stabili bugetul pe 2014 - 2020, a anuntat purtatoarea de cuvant a Guvernului, Najat Vallaud-Belkacem. 

"Presedintele republicii vrea ca Europa sa ajunga la un compromis, deoarece Europa are nevoie de un buget", a adaugat aceasta.

In prealabil, ministrul francez al Afacerilor Europene, Bernard Cazeneuve, a apreciat ca un compromis este "posibil" daca "fiecare este rezonabil si nu se concentreaza pe taieri si rabaturi". 

Sansele de a ajunge la un acord asupra bugetului pe 2014 - 2020 par limitate si depind de capacitatea presedintelui Consiliului european, Herman Van Rompuy, de a formula propuneri in masura sa ocoleasca "liniile rosii" ale statelor. 

Un nou compromis va fi prezentat joi seara, inainte de inceperea oficiala al summitului. Riscul unui esec ramane din cauza pozitiei radicale a premierului britanic David Cameron.