Vladimir Putin a urcat doua locuri in clasament fata de anul trecut.

Pe pozitia a treia s-a clasat liderul chinez Xi Jinping, care in 2012 se afla abia pe locul 9.  

Topul din acest an este dominat de oameni politici. Pe locul 5 se afla cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in timp ce premierul Marii Britanii, David Cameron, a pierdut un loc fata de anul trecut, trecand pe 11.  

Nici bancherii nu se pot plange ca sunt priviti mai prost. Ben Bernanke, presedintele Rezervei Federale, s-a clasat pe locul 7, iar Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, a venit si el pe 9.  

Alte nume importante de pe lista mai sunt Papa Francis (locul 4), Bill Gates (locul 6), Bill Clinton (locul 43 – de mentionat ca mai activa lui sotie, fostul secretar de stat american Hillary Clinton, nu a prins clasamentul final), directorul Volkswagen – Martin Winterkorn (locul 49), directorul IBM – Virginia Rometty (locul 56), directorul Oracle – Larry Ellison (locul 58) si presedintele Samsung – Lee Kun-Hee (locul 41), acestia din urma fiind cu totii nou intrati in top.  

De evolutii bune fata de anul trecut s-au bucurat si CEO-ul Apple, Tim Cook, care a urcat de pe 35 pe 19, si CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, care a sarit de pe locul 27 pe 15, dupa ce anul acesta a cumparat The Washington Post. 

Lista cuprinde 72 de nume, dar numai noua sunt femei. 40% dintre cei 72 de oameni puternici sunt miliardari in dolari.  

Publicatia americana si-a bazat alegerile pe numarul de oameni care sunt influentati de persoanele din top (motiv pentru care Papa Francis s-a clasat pe pozitia a 4-a, fiind vazut ca important lider spiritual de catre peste un miliard de romano-catolici), dar si in functie de resursele financiare pe care au puterea sa le controleze, cum ar fi PIB-ul, in cazul sefilor de state. Forbes a mai luat in calcul si daca cei vizati au o arie de influenta in mai multe domenii si daca se si folosesc efectiv de puterea pe care o detin.