Malia Obama, in varsta de 14 ani, si sora ei, Sasha, de 11 ani, au fost mereu in atentia presei in timpul primului mandat al tatalui lor. Acum ele trebuie sa se pregateasca pentru inca patru ani in care o lume intreaga le va urmari fiecare miscare.

"Nimic nu te poate pregati cu adevarat pentru momentul in care ajungi sa fii "copilul presedintelui", crede Anita McBride, sef de cabinet al Primei Doamne Laura Bush.

O afirmatie cu care multi dintre copiii fostilor conducatori ai Statelor Unite ale Americii sunt perfect de acord.

Steven Ford era licean atunci cand tatal sau, Gerald Ford, a preluat functia de Presedinte, in 1974, dar isi aminteste ca viata sa s-a schimbat fulgerator.

"In acest punct trebuie sa te bazezi foarte mult pe cei pe care ii cunosti deja, pe prietenii din copilarie si in special pe familie",a declarat Steven Ford.

Steven Ford s-a bucurat insa de intelegerea parintilor care i-au permis sa se distreze asemeni unui adolescent normal. Actorul, acum in varsta de 56 de ani, isi aminteste inca de petrecerile cu muzica rock pe care le dadea pentru colegii sai pe acoperisul de la Casa Alba.

Si pentru Chelsea Clinton, impunatoarea resedinta din Washington D.C. va ramane locul unde mama sa, Hillary Clinton, organiza petreceri in pijamale si seri de balet pentru ea si colegele sale de clasa.

"Este foarte important sa iti poti pastra o viata de familie normala, atunci can traiesti mereu in atentia publicului", spune McBride.

Atat gemenele Bush, cat si fiica fostului presedinte Lyndon Johnson erau la colegiu atunci cand tatii lor au fost numiti in fruntea statului american. Desi la 40 de ani distanta, toate trei au impartasit o dorinta comuna - o viata de student normala.

"Mi-as dori ca toti americanii sa ii priveasca pe politicieni ca ceea ce sunt, niste oameni obisnuiti", a declarat Jenna Bush.

"Nu mi-a placut niciodata intruziunea presei in viata noastra privata. Cat despre Serviciile Secrete...cu ei m-am descurcat chiar bine. Cu ei aveam o intelegere: "Voi nu ma spuneti pe mine, eu nu va spun pe voi!", a spus Lynda Johnson Robb.

Jenna Bush, care s-a alaturat tatalui sau in campania din 2000, le-a oferit chiar cateva sfaturi lui Barack Obama si sotiei sale, Michelle, care sa ii ajute sa pastreze o atmosfera cat mai normala in jurul Sashei si Maliei. Ea le-a spus celor doi sa nu renunte la petrecerile de Halloween si neaparat sa le cumpere fetelor un animal de casa.