Prin comparatie, PIB-ul SUA va creste la 27,31 trilioane de dolari pana in 2024, de la 17,4 trilioane de dolari in prezent.

"In urmatorii zece ani, economia Chinei se va indrepta catre o crestere mai rapida a consumului, ceea ce va ajuta structura economiei nationale, precum si cresterea din regiunea Asia-Pacific", a declarat Rajiv Biswas, economist la IHS Economics.

De asemenea, compania de consultanta estimeaza ca economia Chinei va ajunge sa insemne 20% din PIB-ul global pana in 2025, in conditiile in care in 2013 economia chineza a reprezentat 12% din PIB-ul global.

IHS a masurat economia Chinei in dolari americani, diferita de metoda paritatii puterii de cumparare, utilizaqta de alte institute de cercetare in trecut.

Metoda paritatii puterii de cumparare este folosita pentru a masura puterea de cumparare a unei monede in raport cu o valuta de referinta internationala, de obicei dolarul SUA, calculand o rata de schimb alternativa intre cele doua monede, care sa reflecte diferentele de pret.