"Nu avem nevoie sa cumparam gaz natural din Rusia in acest moment. Nu are rost sa cumparam gaze la un pret mai mare decat in Europa. Probabil vom inceta sa mai cumparam", a afirmat Demchishin.

Reprezentanti ai Rusiei, Ucrainei si Uniunii Europene s-au intalnit saptamana trecuta la Bruxelles pentru a discuta pe tema unui nou contract de furnizare de gaze naturale catre Ucraina.

In cadrul discutiilor, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a aratat ca Rusia ar putea acorda Ucrainei reduceri de pret la gazele naturale importate de la compania rusa Gazprom si in cadrul noului acord.

Oficiali ai Rusiei, Ucrainei si UE urmeaza sa se intalneasca pentru noi negocieri inainte de finalul lunii aprilie, potrivit unui purtator de cuvant al Comisiei Europene.

In luna iunie a anului trecut, Rusia a intrerupt livrarile de gaze naturale catre Ucraina, in conditiile in care guvernul de la Kiev a refuzat sa accepte o crestere de pret decisa de Gazprom. Compania rusa a introdus atunci un sistem de plata in avans a gazelor furnizate Ucrainei, din cauza datoriilor de 5,3 miliarde de dolari ale acesteia.

Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana au semnat in luna octombrie un acord pentru reluarea livrarilor de gaze catre Ucraina. Intelegerea a vizat un total de 4,6 miliarde de dolari, cuprinzand atat plata datoriei la gaze a Ucrainei fata de Rusia, in valoare de 3,1 miliarde de dolari, cat si plata livrarilor de gaze rusesti pana martie 2015.