Ar putea fi declarata drept cea mai mica piata de capital din lume.

Bursa din Myanmar a fot infiintata acum 15 ani in urma unui parteneriat cu firma japoneza de brokeraj Daiwa Securities. De atunci a atras numai doua companii: Forest Products Joint Venture Corp (FPJVC) si Myanmar Citizens Bank.

Toate acestea arata dificultatile unui stat care era in urma cu 50 de ani printre cele mai bogate din Asia, in timp ce acum se numara printre cele mai sarace.

In anii 60, prima bursa din Myanmar a fost inchisa dupa preluarea puterii de catre armata. Iar pe piata de capital nu s-au mai listat alte companii in afara primelor doua. Pentru cei care au cumparat insa actiuni la inceput, randamentele au fost generoase, informeaza Reuters.

Acum, in contextul reformelor promovate de proaspatul guvern civil si al miliardelor de dolari pompate de China in sectorul energetic din Myanmar, exista planuri de extindere a bursei. Se incearca chiar introducerea unui sistem computerizat, dar si a unor reguli de functionare.

Se anunta de asemenea si o posibila concurenta pentru mica piata de capital. Coreea de Sud a trimis la inceputul anului reprezentanti in Myanmar ca sa discute cu oficialii guvernului despre deschiderea unei piete de capital separate.

Citeste si:

Mii de joburi vacante in toata tara, la bursa locurilor de munca de maine. Lista locatiilor in care se desfasoara evenimentul