10 joburi bine platite pentru oamenii de rand care vor disparea de pe piata muncii in urmatorii cinci ani.

Agentii de turism. Pana in 2016, acest tip de slujba va ajunge sa fie aproape inexistent pentru ca toate agentiile au pagini de internet, unde turistul gaseste imediat excursia cautata si poate face rezervarea si plata online, spun economistii.

Profesorii de materii vocationale. Adica dascalii care predau muzica, desen, sport si religie. Potrivit biroului pentru munca din SUA, profesorii de cariera pe aceste discipline castiga din ce in ce mai putini bani peste tot in lume. Taierile de salarii din sectoarele bugetare i-ar putea indeparta in urmatorii cinci ani pe cei mai multi de la catedra.

Analistii de stiri de la televizor. Se pare ca acest domeniu se transfera tot mai accentuat spre internet, iar acest tip de job nu se incadreaza in noile cerinte in materie de publicitate.

Inginerii agronomi. Sunt cei mai putin reprezentati ingineri din lume, este un job din ce in ce mai rar, iar sectorul agricol in care lucreaza este intr-un declin continuu. De remarcat, per ansamblu, cerinta de ingineri pentru alte specializari este tot mai mare.

Politistii feroviari. Statistic vorbind, in Romania, ca peste tot in lume, lucratorii de la Politia Transporturi sunt din ce in ce mai putini de la an la an.

Vedeti restul clasamentului si fotografiile interactive pe www.stirileprotv.ro