Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de diminuarea salariilor cu pana la 45% in urma aplicarii legii unitare de salarizare, precum si de disponibilizarile anuntate in sistem.

Presedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, astazi, ca Biroul Federal a hotarat in unanimitate organizarea pichetului de maine din fata Palatului Victoria si declansarea grevei generale in 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile facute in februarie atunci cand sindicalistii au suspendat protestele.

"Guvernul incalca legislatia, nu respecta hotararile judecatoresti definitive, nu respecta actele specifice administratiei publice locale, nu respecta acordurile si contractele colective de munca, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% si ne ameninta si cu disponibilizari", a spus Suciu, citat de Mediafax.

Liderul sindical a subliniat ca, din 5 mai, activitatea din primarii, consilii judetene si directiile subordonate acestor doua institutii va inceta in toata tara, sindicatele din FNSA organizand greva de avertisment in 2 februarie.