"In functie de competente, disponibilitate, grad de incarcare, valoarea business-ului generat, un trainer bun, la Ascendis, poate castiga intre 40.000 si 80.000 de euro pe an", sustine Andrei Gosu, directorul general al grupului Ascendis, liderul pietei locale de training, cu afaceri de 3,8 milioane de euro in 2011.

Ca sa ajunga traineri profesionisti, intr-o companie aflata in top 10 jucatori de pe piata, cei care vor sa practice aceasta profesie trebuie sa dobandeasca experienta de cativa ani intr-o multinationala, sa "prinda" la public, sa stie sa glumeasca atunci cand este cazul, dar sa-i si invete pe angajati tehnici practice de aplicare a notiunillor teoretice invatate la curs. Adesea, directorii de resurse umane aleg furnizorul de training in functie de trainerul care livreaza cursul, asa ca reputatia trainerului a devenit mai importanta decat cea a companiei de training.

De aceea, acestia ajung la venituri lunare comparabile cu cele ale multor directori de multinationale, iar in ultimul an firmele de training au inceput sa-si mareasca echipele.

Citeste continuarea pe www.zf.ro