Barbatii care participa la cursurile mai sus amintite beneficiaza de zece zile de concediu platit, potrivit legii, a declarat, joi, managerul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti, medicul Calin Boeru, la lansarea programului de cursuri "Scoala a mamei", transmite Mediafax.

Programul, destinat educatiei pentru viitorii parinti, este gratuit si ii invata pe acestia din urma cum se desfasoara sarcina, travaliul, nasterea, recoltarea de celule stem, alaptarea si bineinteles ingrijirea bebelusilor. Cursurile dureaza patru saptamani si sunt tinute de moase profesioniste, care au absolvit studii superioare in acest sens.

Asadar, barbatii care participa alaturi de sotiile lor insarcinate la aceste cursuri primesc, la final, un atestat in baza caruia pot beneficia de zece zile de concediu platit dupa ce devin tati.

Programul "Scoala a mamei" a inceput la Ploiesti in urma cu doua luni. Desi doua serii de parinti au absolvit deja cursul, in urma caruia 33 de prahoveni au obtinut atestate, programul a fost lansat oficial joi.

Cine este interesat sa invete arta de a deveni parinte

Potrivit managerului Calin Boeru, cei mai multi dintre barbatii interesati de astfel de cursuri au studii superioare, traiesc in mediul urban si au un venit mediu.

Intrebat cate maternitati la nivel national organizeaza astfel de cursuri, Boeru sustine ca, din informatiile pe care le are, "sunt cel mult patru in Bucuresti si alte cateva in restul tarii".

Citeste si:

Coreea de Nord isi inchide toate universitatile si trimite studentii la munca

Africa, lumea dependenta de femei. De ce ar putea pune economia la pamant, in orice moment