Dar pana cand reforma va da rezultate, premierul Emil Boc a rezolvat, pe moment, problema, acordand ajutoare de urgenta parintilor copiilor decedati in tragedie.

"Tragicul accident m-a socat si pe mine si vreau sa asigur familiile indoliate ca vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenta, pentru a trece si a usura imensa durere pe care o au", a spus Boc, citat de Mediafax.
 
El a mai precizat ca, in acest moment, nu se pune problema ca pentru accidentul de la maternitate sa fie decretata zi de doliu national.

Seful Guvernului a amintit ca a fost initiat un proces de reforma si restructurare inclusiv in sectorul medical, pentru cheltuirea mai eficienta a banilor publici, aratand ca timp de 20 ani nu s-a dorit informatizarea sistemului de sanatate, astfel incat fondurile economiste sa fie utilizate pentru reabilitarea infrastructurii.

Cazul privind incendiul de la maternitatea Giulesti, din cauza caruia au decedat patru nou-nascuti, a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.