Potrivit site-ului, ziarul a decis sa intreprinda acest demers dupa ce David Cameron a precizat ca un numar de cateva sute de functionari publici UE castiga mai bine ca un cancelar sau premier.

Die Welt am Sonntag mai scrie ca exista cateva mii de functionari care castiga mai bine inclusiv decat multi lideri ai Uniunii Europene, nu pentru ca ar avea salarii mai mari, ci din cauza ca beneficiaza de unele "privilegii" fiscale.

"Serviciul public UE este cel mai bine platit in Europa. Chiar si in comparatie cu functionarii germani, functionarii UE traiesc pe un taram unde curge lapte si miere", a declarat Rainer Holznagel, presedintele Federatiei contribuabililor germani pentru publicatie.

El a criticat "privilegiile nenumarate si, uneori, extinse" pe care acestia le-au primit, adaugand ca "nu doar salariile, ci si tratamentul fiscal si reglementarile cu privire la pensii generoase trebuie sa fie imediat reformate".

Numeroase alte publicatii germane critica UE si salariile mari ale functionarilor sai, subliniind ca Germania contribuie mai mult decat orice alt stat din Uniune la bugetul european. Aproximativ 46.000 de functionari publici lucreaza pentru UE.