"Pentru acele persoane fizice care nu isi declara veniturile, adica sunt in situatia sa aiba venituri foarte mari si impozite zero, fara sa aiba venituri a caror impozitare sa se fi facut in mod legal, le transmit ca nu pot sa stea linistit. Adica cei care au iahturi, vile si isi petrec  vacantele in locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot sa justifice (cheltuielile-n.r.) prin veniturile declarate", a spus Ialomitianu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Executivului.

Guvernul a decis, joi, ca persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a sustinut ca actiunile de control in cazul marilor averi in scopul impozitarii vor fi declansate anul viitor pentru 200-300 de persoane, in principal patroni foarte bogati care in ultimii ani au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma, sustragandu-se de la plata impozitelor.